Actualitat de l'Àrea de joventut

SERVEI COMUNITARI

SERVEI COMUNITARI
28/06/2019 19:03

Al llarg d'aquest curs 2018-2019, més de 330 estudiants de 3r d'ESO dels diferents instituts de la comarca han dut a terme el projecte de Servei Comunitari. Aquests alumnes s'han dividit en petits grups, cadascun dels quals ha col·laborat amb alguna entitat social del Pla de l'Estany participant en alguna de les iniciatives o activitats que du a terme l'entitat en benefici de la comunitat.

Els i les alumnes de l'Institut Josep Brugulat han participat en el projecte col·laborant a Sofà de lectura, organitzat pel Departament d'Educació; Suport lector, realitzat per Càrites Arxiprestal de Banyoles; en l'esplai d'hivern de l'Associació Ei, Gent!; Fem companyia, dirigit per l'Àrea de Benestar Social del Pla de l'Estany; el Pessebre vivent de l'Ajuntament de Fontcoberta; Capacitats, del Club de Bàsquet Banyoles; a la protectora d'animals, gestionada per l'Associació de Protecció i Defensa dels Animals del Pla de l'Estany; La Marató de TV3 i La cavalcada de Reis de Banyoles,  de l'Ajuntament de Banyoles; i Suport a les persones amb discapacitat intel·lectual, de la Fundació Estany Banyoles.

Per al seva banda, l'alumnat de l'Institut Pla de l'Estany ha participat en aquest projecte implicant-se en el Gran recapte, organitzat pel Banc dels Aliments de les comarques gironines; la Campanya de donació de sang, realitzada pel Banc de Sang i Teixits; la 1a Cursa de la Dona del Pla de l'Estany, de l'Oncolliga Girona; i la Campanya de recollida de roba, que va fer l'Ajuntament de Porqueres.

Per part dels i les joves de l'Institut Pere Alsius i Torrent, la seva participació va consistir en col·laborar en el Sofà de lectura, organitzat pel Departament d'Educació; el Fem companyia, dirigit per l'Àrea de Benestar Social del Pla de l'Estany; la Marxa dels 40, del Centre Excursionista de Banyoles; el 25 anys de Banyoles solidària, de Banyoles solidària; un projecte del Punt de Salut Jove, de l'Oficina Jove del Pla de l'Estany - Cal Drac; i en esports, del Consell Esportiu del Pla de l'Estany.

Finalment, els i les estudiants de l'Escola Casa Nostra van col·laborar en el projecte Joguines per a tothom de Càrites Arxiprestal de Banyoles.

Acabat el projecte, i en col·laboració amb la productora L'UPUNVUIT, l'Oficina Jove del Pla de l'Estany, l'Àrea de Benestar Social i el Departament d'Educació han preparat un vídeo resum on es recullen les opinions i experiències d'alguns i algunes dels participants en el Servei Comunitari. Cliqueu l'enllaç o aneu al nostre canal de YouTube (Oficina Jove Pla de l'Estany) per visualitzar aquest resum audiovisual.