Actualitat de l'Àrea de joventut

Alumnes de 4rt d'ESO de l'INS Pla de l'Estany guanyen el Premi Emprèn el Pla de Banyoles

Alumnes de 4rt d'ESO de l'INS Pla de l'Estany guanyen el Premi Emprèn el Pla de Banyoles
17/06/2014 11:01
Un projecte d'aprofitament de les pesqueres ha guanyat el primer Premi Emprèn el Pla de Banyoles. Alumnes de 4t d'ESO de l'INS Pla de l'Estany proposen potenciar aquests elements arquitectònics i patrimonials amb activitats gastronòmiques i culturals, que serien visitades a través d'un tour a peu i amb la barca Tirona.

L'àrea de Turisme i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Banyoles va convocar fa uns mesos el primer Premi Emprèn el Pla, amb l'objectiu de potenciar l'emprenedoria entre els estudiants de la ciutat. S'hi podien presentar alumnes de 3r i 4t d'ESO, de Batxillerat i de cicles formatius dels instituts de la comarca, amb projectes que plantegessin idees innovadores sobre un nou producte o servei o la millora d'un de ja existent. S'hi ha presentat un total de 6 projectes, i aquest dilluns s'ha donat a conèixer el guanyador. Es tracta del treball presentat per un grup de cinc alumnes de 4t d'ESO de l'INS Pla de l'Estany: Núria Ramos, Cristina Rodríguez, Helena Teixidor, Queralt Moyano i Marc Pujolràs. Titulat "L'art de les pesqueres", el seu projecte proposa donar un ús artístic, gastronòmic i cultural a aquests elements arquitectònics i patrimonials i potenciar-les a través d'un tour turístic, que tindria una part a peu i una altra a bord de la barca Tirona.

Una de les integrants del grup guanyador, Helena Teixidor, ha detallat que van idear el projecte en el marc de l'assignatura d'emprenedoria, on des de l'Ajuntament se'ls va proposar que busquessin idees per potenciar el turisme a Banyoles. Ha explicat que inicialment van pensar en el turisme esportiu, però finalment es van decantar per l'aprofitament de les pesqueres, ja que consideren que són un actiu poc explotat.

Tastets gastronòmics de productes de la comarca, exposicions de fotografia o pintura, audicions dels alumnes de l'Escola Municipal de Música de Banyoles o representacions teatrals de llegendes de la ciutat, són algunes de les propostes plantejades. Els alumnes també han hagut d'elaborar un pla de viabilitat econòmica, que demostra que des d'un primer moment l'empresa generaria beneficis, tot i que els primers anys aquests s'haurien d'invertir de nou en el projecte.

En el seu discurs d'entrega de premis, aquest dilluns a la sala d'actes de l'Ajuntament, l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha valorat molt positivament tots els projectes presentats. En concret, sobre el guanyador, ha dit que es tracta d'un treball molt imaginatiu i interessant, que tindria sentit dur-lo a terme a llarg termini però que s'ha d'estudiar.

Als alumnes guanyadors se'ls ha fet entrega d'una targeta regal carregada amb 100 euros per gastar als establiments adherits a l'Associació Banyoles Comerç i Turisme.

 

Extret de Ràdio Banyoles