Actualitat de l'Àrea de joventut

S'obre la convocatòria de subvencions per a entitats sense ànim de lucre

S'obre la convocatòria de subvencions per a entitats sense ànim de lucre
31/03/2015 09:29

El Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya obre la convocatòria de subvencions per a entitats sense ànim de lucre, per a la realització d'activitats i/o projectes. 

Aquesta convocatòria inclou la Línia E  de programes per dur a terme projectes i activitats ens l'àmbit de la joventut. És  a dir, promoció de l’associacionisme juvenil i/o els projectes realitzats adreçats a persones joves mitjançant el suport als programes de funcionament ordinari i als projectes d’activitats de les entitats juvenils sense finalitat de lucre que ofereixen serveis a la joventut.

E1. Suport a les activitats de les entitats juvenils

E2. Suport a programes estables de les entitats juvenils

 

Què cal tenir en compte a l'hora de fer la sol·licitud per a les subvencions a entitats 2015?

- El termini de presentació de subvencions és entre l'1 i el 20 d'abril

- Aquest any la Generalitat incorpora canvis amb la finalitat de simplificar i agilitzar el tràmit i tenir una visió transversal de totes les subvencions. Alguns dels canvis més importants són: 

1. Tramitació electrònica obligatòria ( a través de la Oficina Virtual de Tràmits

2. Formulari únic (Cal fer un únic formulari independentment de les línies de subvenció que es demanin)

3. Nou catàleg de subvencions (S'ha elaborat un nou catàleg de subvencions per a la realització d'activitats i projectes per això serà important revisar-se les bases de la convocatòria per detectar possibles incompatibilitats)

4. Simplificació de la documentació 

5. Seguiment de l'expedient per via electrònica (Consulta la informació sobre la carpeta electrònica per a entitats juvenils

6. Resolució (Hi haurà una única resolució que inclourà totes les línies de subvenció presentades. Un cop publicada la resolució les entitats tindran 10 dies per presentar documentació, al·legacions, projectes o renunciar)

7. Justificació. Constarà de dues fases: la via telemàtica  i presencial (factures i fulls de registre de la presentació telemàtica)

 

Aquest és un resum de l'article "Què cal tenir en compte a l'hora de fer la sol·licitud per a les subvencions a entitats 2015?" de Xarxanet.org. Podeu consultar l'article complet aquí.