Actualitat de l'Àrea de joventut

Dóna-li un bon joc, projecte d'educació emocional

Dóna-li un bon joc, projecte d'educació emocional
18/02/2015 10:26

El passat dilluns, el Grup de Promoció de la Salut Jove (GPS Jove) al Pla de l’Estany va presentar el projecte “Dóna-li un bon joc”, que pretén sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de la gestió de les emocions per aconseguir un major benestar personal i social dins la família. La presentació va anar a càrrec del president del Consell Comarcal del Pla de l'Estany i el GPS Jove, Jordi Xargay, i la Coordinadora Territorial de Joventut de Girona, Anna Prior.

El projecte consisteix en donar a conèixer 12 idees o missatges en format carta, relacionats amb l’educació emocional, amb l’objectiu de que els habitants de la comarca els incorporin i els integrin a l’hora de relacionar-se. Aquest material va dirigit a tots els professionals de la comarca perquè puguin transmetre aquests missatges en el seu lloc de treball (escoles, instituts, serveis socials, joventut, de l’àmbit de la salut...) i així poder arribar a totes les famílies del Pla de l’Estany.

Durant tot aquest any s’aniran difonent diversos missatges a través de diferents mitjans amb falques de ràdio i TV, revistes locals i exposant el material en diferents espais de la comarca.

Aquest material ha estat possible gràcies al treball conjunt de diversos professionals de la comarca, d’àmbits i institucions ben diversos agrupats en la comissió d’educació emocional del GPS Jove del Pla de l’Estany, formada per l'Ajuntament de Cornellà del Terri, l'Àrea de joventut de l’Ajuntament de Banyoles, el Consell Esportiu del Pla de l’Estany, l'Escola Casa Nostra, l'Institut Pere Alsius, els Serveis Educatius de la Zona del Pla de l’Estany, l'Equip de Salut Pública del Pla de l’Estany, el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya (equip de medi obert) i el Consell Comarcal del Pla de l’Estany (Àrea de Benestar Social i Joventut). Les il·lustracions les han fet dos alumnes de Batxillerat Artístic de l’Institut Josep Brugulat, Aitor Climent Barba i Arnau Pagès Cabello.

Podeu consultar la guia per a professionals de manera virtual.