Actualitat de l'Àrea de joventut

Cal Drac es consolida com a punt de trobada i d'atenció als joves de la comarca

Cal Drac es consolida com a punt de trobada i d'atenció als joves de la comarca
19/12/2014 18:13

Aquest any 2014, l'Oficina Jove ha duplicat el nombre de consultes (2.139) rebudes respecte l'any passat. Les principals consultes ateses han estat sobre treball, educació i formació, lleure, mobilitat internacional i garantia juvenil. La major part dels joves que vénen a l'Oficina tenen entre 16 i 25 anys. 

Des de Cal Drac s'ofereixen diversos serveis per a joves, com per exemple el servei d'assessorament personalitzat en què se'ls ajuda a trobar els recursos necessaris per a la cerca de feina, cursos per ampliar la formació, assessorament sobre beques, com fer una mobilitat internacional o gaudir de l'espai de dinamització i informació que hi ha a les tardes. La participació jove a Cal Drac és molt diversa i fa que els joves vinguin i s'hi impliquin de diferents maneres.

Un altre aspecte important és que els joves, amb les seves entitat i associacions, poden fer ús de diferents espais de Cal Drac per realitzar les seves activitats o trobades. Per exemple, aquest any les sales de Cal Drac s'han fet servir per a una 30a d'entitats diferents de la comarca, tan polítiques, de lleure, socials, culturals, juvenils i formatives.

A  Cal Drac també s'hi pot fer formació de diferents tipus: cursos de curta i llarga durada (PIP, Cases d'Oficis, SOC, Speaking d'anglès...), cursos intensius (monitor de lleure, formació per a entitats...), també s'hi realitzen xerrades d'interès per als joves (cerca de feina, mobilitat internacional, voluntariat, lleure, emprenedoria), entre d'altres. 

Durant aquest any també s'han realitzat diferents exposicions de joves artistes amateurs de la comarca al Mirador de Cal Drac i s'han preparat diverses activitats de dinamització amb la col·laboració dels mateixos joves. 

Si voleu més informació o voleu fer ús de qualsevol dels serveis per a joves de Cal Drac, us podeu posar en contacte amb nosaltres a la mateixa oficina o a través de qualsevol dels mitjans: web, facebook, twitter i ara, també, whatsapp!