Actualitat de l'Àrea de joventut

Sessions informatives sobre el nou procés de selecció per a la formació dual a Alemanya

Sessions informatives sobre el nou procés de selecció per a la formació dual a Alemanya
02/02/2015 10:11
Com cada any, el SOC a través d’EURES, està gestionant diferents Projectes de Formació Dual en col·laboració amb el Servei Públic d’Ocupació Alemany (ZAV). El sistema de formació professional dual combina el treball real a l’empresa amb la formació teòrica al centre de formació entre 2 i 3 anys segons l'especialitat. Totes les persones participants signaran un contracte de formació i se'ls remunerarà les pràctiques durant el període de formació (mínim 818 euros mensuals) A més, es preveu un curs bàsic d’alemany de 3 a 4 mesos de durada a Barcelona i d'un altre mes a Alemanya, seguit d’un període de pràctiques abans de la formalització del contracte d’aprenentatge.

Aquesta formació s’adreça a persones joves d'entre 18 i 27 anys, que han finalitzat l’ESO o equivalent, i que tinguin interès a viure Alemanya i especialitzar-se en alguna de les professions següents: tècnics en mecànica, electricitat i electrònica, informàtica; tècnics sistemes de calefacció, aire condicionat i sanitaris; dissenyadors multimèdia; tècnics en hostaleria i restauració; netejadors; venedors i agents comercials de sistemes informàtics i del sector minorista, majorista i comerç exterior.

 

Ara mateix, s’estan posant en marxa diferents actuacions per disposar dels candidats necessaris per al procés d’informació i posterior selecció que realitzaran a Barcelona els tècnics EURES del ZAV. Per poder participar a una selecció prèviament cal haver anat a una sessió informativa ( les pròximes es duran a terme els dies 10,11, 12 i 13 de febrer)

Podeu consultar els detalls dels processos de selecció   a través d’aquest enllaç 

 

També us podeu descarregar un document informatiu sobre aquest procés i veure'n els detalls i com podeu participar a una sessió informativa.

Si teniu dubtes podeu contactar amb l'Oficina Jove del Pla de l'Estany o directament al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC)