Actualitat de l'Àrea de joventut

Si tens menys de 25 anys i no estudies ni treballes un nou programa es posa en marxa per a tu

Si tens menys de 25 anys i no estudies ni treballes un nou programa es posa en marxa per a tu
22/09/2014 10:04

La Garantia Juvenil és una iniciativa a nivell europeu per reduir l'atur juvenil. Si compleixes els requisits, en un termini de quatre mesos, la Generalitat t'oferirà una oferta de treball, pràctiques o formació.


El col·lectiu de joves susceptibles de rebre la Garantia Juvenil s'ha delimitat de la manera següent: joves més grans de 16 anys i menors de 25 anys, o menors de 30 anys en el cas de joves amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, inscrits o no als serveis d'ocupació, i que no tenen feina ni estan formant-se.L'objectiu és garantir que els joves menors de 25 anys puguin rebre una oferta d'ocupació, d'educació contínua o un període de pràctiques després d'acabar l'educació formal o quedar aturats.

Per ser beneficiari de la Garantia Juvenil s'han de complir els requisits establerts i accedir al Fitxer del Sistema de Garantia Juvenil per inscriure's.  Si vols inscriure't, a Catalunya es crea una xarxa presencial d'e-informació i suport a la inscripció amb professionals que poden ajudar-te en el procés i informar-te dels aspectes importants de la Garantia Juvenil a Catalunya.

Les oficines Joves, els serveis d’ocupació de les universitats catalanes i les oficines de Treball del SOC t’informaran des del primer moment. 

Pots consultar més informació a través de la pàgina web de garantia juvenil.

Si tens dubtes pots contactar directament amb el nostre servei d'assessorament educatiu i laboral a través del correu oficinajove@plaestany.cat