Actualitat de l'Àrea de joventut

Els casals joves de la comarca, un producte social amb valor afegit

Els casals joves de la comarca, un producte social amb valor afegit
03/07/2014 11:27

Des de la Oficina Jove del Pla de l'Estany,  conjuntament amb alguns municipis de la comarca,  s'està treballant per oferir propostes d'activitats per a joves durant l'estiu.  Alguns exemples d'aquestes propostes són: les brigades joves de Porqueres i els casals de joves de Camós, Palol de Revardit i Vilademuls. Totes aquestes activitats s'han organitzat conjuntament amb la Federació Coordinadora de Lleure del Pla de l'Estany.   Des d'aquests projectes es vol treballar per oferir una  oferta de formació i lleure específica per joves que va més enllà d'un simple casal. Tots els projectes estan concebuts tenint l'educació com a eix vertebrador.  L'oci, la formació, la motivació, el treball en valors i la formació en el lleure són alguns dels elements claus. 

Podem dir que el valor afegit d'aquets projectes va més enllà del treball amb els joves que assisteixen el casal ja que també hi ha darrera un treball de fons amb els joves de les entitats que organitzen i desenvolupen aquests mateixos casals. Aquest joves formen part de la Federació Coordinadora de Lleure del Pla de l'Estany que agrupa diferents entitats de lleure de la comarca com: Ei Gent!, Femtram, Tabitum o Escambell. 

Des de l'Oficina Jove del Pla de l'Estany es treballa conjuntament amb els joves que participen en aquestes entitats per tal de que puguin desenvolupar els propis projectes i tinguin un paper protagonista en el desenvolupament del seu entorn. La intenció és que els mateixos joves puguin ser el motor educatiu dels mateixos infants i joves. Així, aquests projectes, són el fruit de l'important  treball multidisciplinar, transversal i en  xarxa que  s'està duent a terme entre joves,  professionals de joventut i ajuntaments dintre l'àmbit comarcal.