Actualitat de l'Àrea de joventut

Obertes les preinscripcions als Camps de Treball de la Generalitat de Catalunya

Obertes les preinscripcions als Camps de Treball de la Generalitat de Catalunya
12/04/2016 12:44

La teva edat està entre 14 i 29 anys? Tens ganes de passar un estiu diferent, solidari i inoblidable? T’apassiona el patrimoni, la cultura, el medi ambient, l’àmbit social? Aleshores, la teva millor opció és apuntar-te a un camp de treball. Enguany s’ofereixen 1.214 places per a 103 camps de treball a Catalunya i la resta de l’Estat. Pots fer la preinscripció des de l'11 d'abril a les 12h i fins al 18 d’abril a les 12h.


I de què va això dels camps de treball? Són estades de 15 dies en què joves de 14 a 29 anys participeu de forma voluntària en projectes de diferent tipologia: mediambiental, social, de recuperació del patrimoni arquitectònic o d’intercanvi cultural. L’allotjament pot ser en cases de colònies, en tendes de campanya o en instal•lacions similars. Si tens dos minuts, t’ho expliquem en aquesta animació. I ara que ja ho has vist, has de saber que aquest estiu la Direcció General de Joventut organitza, a través de diferents associacions d’educació en el lleure, entitats i fundacions sense ànim de lucre, 51 camps de treball, 1.134 places a Catalunya i 80 places a la resta de l’Estat espanyol. S’ofereixen 1.214 places que des d’avui i fins al 18 d’abril ja pots sol·licitar a través d’aquest web. A l’hora de fer la preinscripció, pots assenyalar fins a tres preferències i en el sorteig del 20 d’abril (davant notari, poca broma!) es decidirà el camp de treball que finalment se t’ha assignat.

I si ets major d’edat, també pots apuntar-te als camps internacionals. Catalunya acollirà enguany 13 camps de treball amb participació majoritària de joves estrangers (són els intercanvis de places entre entitats i organismes catalans i d’arreu del món). Si vols creuar fronteres per a fer el camp de treball, pots optar pels intercanvis internacionals organitzats arreu del món per part de diferents organismes i associacions. El període d’inscripció ja està és obert a través de la Coordinadora d'Organitzadors de Camps de Treball Internacionals (COCAT) i el Servei Civil Internacional (SCI). Pots escollir entre uns 1.775 camps de treball internacionals.

Extret de jove.cat

Més informació i inscripcions