Actualitat de l'Àrea de joventut

Sabies que...hi ha acadèmies d'idiomes que no tanquen mai?

Sabies que...hi ha acadèmies d'idiomes que no tanquen mai?
22/05/2014 10:37

Sabies que si vols entrar o graduar-te en algunes escoles i universitats de casa nostra has d’acreditar un bon nivell d’anglès? Molts cursos o graus universitaris ja només s’imparteixen en aquesta llengua i, en el mercat laboral, el coneixement d’una segona llengua ja no és un plus en el CV sinó un requisit. Si tens aquesta assignatura pendent, els dispositius mòbils et poden ajudar a solucionar-ho.

Hores d’estudi, classes particulars, classes en grup, cinema, televisió i lectura en versió original, grups de conversa... són alguns dels mètodes que de ben segur has fet servir alguna vegada per aprendre una altra llengua sense desplaçar-te al seu país d’origen. Quant de temps i quants diners hi has invertit sense èxit? Totes les opcions esmentades requereixen uns horaris fixes i uns espais específics per poder-les dur a terme i no sempre s’adapten a les teves necessitats o al teu ritme de vida.

Has pensat mai que quan vas en metro o en autobús, quan fas esport o durant aquelles estones mortes que et connectes a les xarxes socials perquè no saps què més fer podrien ser bons moments per aprendre un idioma? Si vas a tot arreu amb el teu smartphone o la teva tauleta ja no tens excusa per dir que no tens temps d’aprendre, millorar o repassar anglès o francès o japonès o xinès o turc, o moltes altres llengües.

A les xarxes han sorgit infinitat d’aplicacions de tota mena per ajudar-te en l’aprenentatge d’altres idiomes. N’hi ha de tota mena, gratuïtes o de pagament, més enfocades a la gramàtica o a la conversa, per principiants o per avançats, per a treballar o per a viatjar, etc.
Algunes de les més populars i descarregades són Duolingo, Busuu, Wlingua, Babbel o Voxy. També existeix l’aplicació de Vaughan radio, que emet 24 hores al dia de ràdio en anglès i té un mètode propi d’aprenentatge. Altres alternatives podrien ser Learn Languages, que permet escoltar la lectura d’articles de diferents diaris en format de dictat, o ZoReader, que t’ajuda en la lectura de llibres en altres idiomes i permet anar consultant els dubtes de vocabulari sense haver de sortir del text.
A més, moltes d’aquestes “apps” no contenen només els típics exercicis de vocabulari, gramàtica o pronunciació, sinó que també són comunitats virtuals d’usuaris per a intercanviar informació, traduccions o converses.

Aquests només són alguns exemples, però n’hi ha molts més, per a tots els sistemes operatius i de tots els nivells. Només cal fer una cerca a les “app stores” dels diferents sistemes operatius i trobar aquella que més s’adapti a les teves necessitats.

Està clar que si vols adaptar-te a les noves exigències del mercat educatiu i laboral t’has de posar al dia en idiomes. Tenint en compte que aquestes ‘acadèmies virtuals’ no tanquen mai, ara és el moment d’aprofitar el temps i aprovar l’assignatura pendent dels idiomes. Entra a la nostra pàgina de facebook i explica’ns quines “apps” fas servir tu per estar al dia.

Article original extret de jove.cat