Actualitat de l'Àrea de joventut

ELS JOVES DE CRESPIÀ PROMOCIONEN LA CULTURAL CATALANA TRADICIONAL

ELS JOVES DE CRESPIÀ PROMOCIONEN LA CULTURAL CATALANA TRADICIONAL
23/02/2015 10:45

Un any més la "Colla Jove de Crespià" ha participat en els actes de la Fira de la Mel de Crespià. Un dels objectius d'aquests joves és la promoció de la cultura catalana tradicional i així ho expressen en la organització d'activitats en què els poble i tots els joves del municipi puguin continuar participant d'activitats culturals com: un esbart dansaire, una colla castellera, capgrossos, etc.  Aquest any es va convidar a la Colla Castellera de Figueres, l'esbart dansaire de Fontcoberta i els capgrossos de Crespià i Esponellà amb l'acompanyament dels timbalers BATECS del FLUVIÀ. 

Els capgrossos de Cresipà i Esponellà han anat creixent mica en mica gràcies a la realització de tallers i activitats realitzades durant diversos anys. Mica en mica han anat podent crear nous capgrossos  i ha nascut la colla jove de timbalers Batecs del Fluvià que els acompanya i amenitza les activitats. 

En aquestes activitats hi participen joves de totes les edats i condicions perquè el poble té menys de 250 habitants, per això totes les activitats realitzades tenen un fort caràcter intergeneracional. És per aquesta raó també que els joves escullen moments especialment festius i tradicionals, com és la Fira de la Mel, per traobar-se i organitzar activitats. 

Crespià és un poble realment petit i és el més allunyat de la comarca però, potser per això  encara conserva  tradicions culturals molt antigues i el que és més important: els seus joves conserven un interès clar per promoure la cultura catalana tradicional.