Actualitat de l'Àrea de joventut

Més de 52.000 infants i joves participaran aquest estiu en 1.170 activitats d'estiu a les comarques gironines

Més de 52.000 infants i joves participaran aquest estiu en 1.170 activitats d'estiu a les comarques gironines
09/07/2015 16:17
El director general de Joventut Toni Reig ha visitat el Camp de Treball Estany-Natura que es realitza als municipis de Banyoles i Porqueres.

Les comarques gironines acolliran aquest estiu a més de 45.000 infants i joves i a prop de 6.800 monitors i directors de lleure que participaran en 1.170 activitats de lleure, segons les previsions de la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família.

Per tipologies d’activitats, les majoritàries seran les colònies (367), seguides dels casals de vacances (356), les acampades (266), les rutes (148) i els camps de treball (33), segons els mateixos càlculs. I pel que fa al lloc de realització, l’Alt Empordà serà la comarca amb més activitats (237), seguida del Ripollès (201), la Garrotxa (178), el Baix Empordà (162), la Selva (121), el Gironès (108), Pla de l’Estany (82) i la Cerdanya (81).

Són dades que ha proporcionat Antoni Reig en visitar -juntament amb els primer tinent alcalde de Banyoles, Jordi Congost, i l'alcalde de Porqueres, Francesc Castañer - el camp de treball “Estany Natura”, que té lloc aquests dies a les dues poblacions, i en el qual participen un total de 24 joves de 14 a 17 anys. Posteriorment, es desplaçarà a Castelló d’Empúries per seguir, conjuntament amb l’alcalde de Castelló i el director del Parc dels Aiguamolls, les tasques que un total de 26 nois i noies, també de 14 a 17 anys, fan aquests dies al camp de treball “L’aigua: un cicle vital”, als Aiguamolls de l’Empordà. Aquests dos camps són organitzats per la Direcció General de Joventut i estan gestionats per la Coordinadora de Lleure del Pla de l’Estany i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, respectivament. En la organització d'aquest camp de treball també hi participa l'entitat ecologista Limnos amb seu al Pla de l'Estany.

3.462 joves a nou albergs
Les previsions donades a conèixer també inclouen les estades en albergs que formen part del programa “L’estiu és teu!”, organitzat per la Direcció General de Joventut. Es tracta d’estades de dues setmanes en alguna de les instal·lacions de la Xarxa d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat) en les modalitats d’idiomes, multiesportives, enginy, teatre, combinades d’idiomes, música, esportives i excursionisme.

S’ha ofert plaça per a 3.462 infants i joves de 5 a 17 anys a nou dels albergs de la xarxa que la Generalitat té a les comarques gironines. Concretament, a la comarca del Pla de l'Estany,es realitzen Les estades de la Veu, i unes combinades multiesportives i anglès.

Els albergs de les comarques gironines tenen una gran demanda, ja que concentraran el 37% del total de participants catalans de “L’estiu és teu!”.

12 camps de treball
Aquest estiu, la demarcació de Girona acollirà un total de dotze camps de treball, organitzats per la Direcció General de Joventut a través de diferents entitats i fundacions. D’aquests, deu són per a joves catalans i dos per a joves catalans i de la resta del món.

Els camps de treball que es realitzen a  la comarca del Pla de l'Estany són els d'Estany- Natura i també el camp de treball d'arqueologia que es realitza al Castell d'Esponellà. 

El juliol, el mes preferit
Per mesos, el que tradicionalment ha concentrat el gruix de les activitats ha estat el de juliol (54% l’any 2013), seguit del de juny (31%), el d’agost (11%) i el de setembre (4%).

Per quinzenes, la més concorreguda l’estiu passat va ser segona quinzena de juny (1.702 activitats), seguida de la primera de juliol (1.130), la segona de juliol (769), la primera d’agost (361), la primera de setembre (189) i la segona d’agost (147).

 

Imatge durant la visita al camp de treball Estany-Natura que es realitza a Banyoles i Porqueres.

 

Font: Generalitat de Catalunya