Promoció de l'ús de la llengua anglesa al Pla de l'Estany

Des de l’Oficina Jove del Pla de l’Estany es treballa perquè els joves trobin les fórmules i recursos necessaris per adquirir i/o desenvolupar les competències necessàries per créixer, desenvolupar-se com a persones i també per millorar la seva situació en el món laboral.

En un món tant globalitzat, les competències lingüístiques cada vegada són més necessàries, especialment el coneixement i l’ús de la llengua anglesa que s’ha convertit en un element indispensable per a la comunicació, el treball, viatjar i per navegar per internet. 

Al Pla de l’Estany hi ha diversos espais, tan d’àmbit privat com públic, on poder aprendre anglès. Malgrat això, hi ha molt pocs espais on poder “practicar-ne l’ús”. En aquest sentit, per tal de promoure l’ús de l’anglès en la vida quotidiana dels joves, i així facilitar el desenvolupament de les competències lingüístiques, s’ha desenvolupat un projecte que inclou les següents accions:

Activitat Descripció
Cursos de cuina  Els cursos de cuina en anglès permeten aprendre i practicar l’anglès de manera vivencial en un àmbit que és bàsic per a les persones: l’alimentació. Els cursos es fan amb persones nadiues que tenen un bon coneixement de cuina.
Let's Talk
Programa de radio
Let's Talk és el primer programa de ràdio en llengua anglesa emès per Ràdio Banyoles (107.3 FM). El programa, conduit per una persona nadiua, consta d’una entrevista a una persona de parla anglesa i també d’un espai en què hi participen d’alumnes de la comarca.
Summer Camp  Sortida a una casa de colònies durant 4 dies per a joves de 1r i 2n d’ESO del Pla de l’Estany. Aquesta és una activitat de lleure en què la llengua vehicular és l’anglès.
Cinema en versió original Es treballa per oferir una oferta continuada de cinema en Versió Original a la comarca.
Conversa en anglès A l’Oficina Jove del Pla de l’Estany s’ofereixen sessions de conversa en anglès a càrrec d’una persona nadiua i a un preu molt econòmic.

Col·laboradors: Àrees de joventut dels ajuntaments de la comarca, Escola Oficial d’Idiomes de Banyoles, Instituts del Pla de l’Estany, Centre d’Anglès John Duran i Coordinadora de Lleure del Pla de l’Estany.