Actualitat de l'Àrea de joventut

Dos anys de servei de Mobilitat Internacional

Dos anys de servei de Mobilitat Internacional
28/09/2016 12:20

El servei de mobilitat Internacional de l'Oficina Jove es va engegar ara fa dos anys amb l’objectiu de donar suport als joves que volen viure una experiència a l’estranger, sigui pel motiu que sigui: treballar, estudiar, fer unes pràctiques, un voluntariat, aprendre un idiomes, conèixer noves cultures, etc. Els beneficis que pot aportar a un jove una experiència internacional són molts, tant a nivell acadèmic, professional, cultural com de creixement personal. Cada vegada més, per a als joves, la mobilitat és un element important a incorporar en les seves carreres formatives i professionals. Des de l'Oficina Jove s'ofereix acompanyament als joves per tal que trobin l'oportunitat que més s’adapta a les seves necessitats. També s'impulsen projectes propis per tal que els joves de la comarca disposin de més oportunitats. El servei es dirigeix a joves d'entre 18 i 30 anys i és un servei gratuït, només cal demanar cita prèvia. 

Els  joves atesos des de l'Oficina Jove han fet diferents tipus de consultes. Durant aquest primer semestre de 2016,  el voluntariat internacional ha estat la petició estrella (26%) del total de peticions, seguida per les consultes sobre treballar a l’estranger 24%; les pràctiques professionals i beques (21%); idiomes (12%); cooperació al desenvolupament (8%) i estudiar a l’estranger (7%). En total, durant aquest  primer semestre del 2016, des del servei de mobilitat internacional s'han atès 243 joves interessats en la mobilitat internacional entre consultes i xerrades informatives. 

Gairebé un 10% d’aquests joves (19 en total) han rebut una atenció individualitzada i se'ls ha fet un acompanyament per a la participació en algun programa de mobilitat internacional. Alguns d’ells han participat a programes propis impulsats des de l'Oficina com són el Servei de Voluntariat Europeu (Una acció del programa Erasmus+ finançat per la UE) o el Hi Connect, un projecte que s’ha posat en marxa aquest mateix any 2016 conjuntament amb la Xarxa d’Albergs Pirineu Costabrava i concretament amb l’Alberg de Banyoles. Altres joves han rebut suport per a la participació a altres programes, per exemple de pràctiques, estudis i alguns han rebut suport per anar a treballar a l’estranger.

La Núria Vilà és una de les usuàries de l’Oficina Jove que ha marxat a l’estranger després de rebre l’assessorament del servei de mobilitat internacional. “Sense el suport de l’Espai Jove Cal Drac segurament no m’hauria atrevit a llançar-me a una aventura d’aquest nivell”. Aquesta jove de 23 anys acaba de tornar de Jordània on ha realitzat el seu segon voluntariat internacional en una ONG d’aquest país de l’Orient Mitjà. “La meva tasca en l’organització local d’Amman, la capital del país, ha consistit a escriure històries de joves jordans que han viatjat a Síria o a l’Iraq per formar part de grups violents d’ideologia extremista. Donant veu a aquestes persones, l’ONG vol implementar una campanya per prevenir els joves d’unir-se a aquests grups i, per tant, salvar-los d’una mort probable”, explica la Núria Vilà. Els joves que vulguin seguir els passos de la Núria Vilà poden demanar cita prèvia a través del correu electrònic oficinajove@plaestany.cat  o el telèfon 972 583 211. 

 

 


Voluntariat Internacional from Oficina Jove del Pla de l'Estany on Vimeo.